EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Винарна инвестира в нови 2000 дка собствени лозя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Винарна инвестира в нови 2000 дка собствени лозя

mail14:08 | 22.10.2021прегледи 623 коментарикоментари 0


Избата от Съединение New Bloom Winery инвестира в нови 2000 дка собствени лозя. Сделката се очертава като най-мащабната във винения сектор тази година.

Досега производителят, популярен на пазара с марките Verano Azur, PIXELS и Face 2 Face (F2F), притежаваше 6000 дка и още през 2017 г. си постави за цел да увеличи портфолиото си с 30%.

В момента на новозакупените терени има от сортовете Мавруд, Мускат Отонел, Рубин и Сира.

Винарната се отличаваше с използването на малко познати сортове като немските Дорнфелдер и Регент, които присъстват в марките PIXELS и F2F. Освен тях избата има вина и от други 10 сорта, сред които Шардоне, Совиньон блан, Каберне Совиньон, Мерло, но именно Дорнфелдер и Регент се превърнаха във визитна й картичка.

„Работата със собствени масиви е залог за осигуряване на качествено вино. А и избата се обогатява с два традиционни български сорта като Мавруд и Рубин, което носи повече познание за екипа и е изключително ценно“, обобщи главният енолог на New Bloom Winery Владимир Влъчков.

„Радваме се, че успяхме да реализираме подобна мащабна инвестиция, и то в труден период за българските изби. Така изпълняваме и поетия ангажимент да увеличим собствените лозови масиви с 30% от 2017 г., когато представихме новата корпоративна идентичност. С финализирането на сделката 

вече разполагаме с 8000 дка, 

което ни превръща в един от водещите производителите със собствени лозя в Тракия“, коментираха от винарната.

Вината на New Bloom Winery са позиционирани в средния и високия ценови клас. Според експертите в последните години виненото любопитство и култура у нас се повишават.

Една от основните цели на винарната е да се покаже по модерен начин силата на тероара на Тракийска низина и да се предлагат балансирани и вкусни продукти. Затова инвестиционната политика е насочена както към разширяването на собствените лозови масиви, така и към въвеждане на иновации в самите напитки.

New Bloom Winery бяха първите, които вкараха у нас уникални стъклени тапи за многократна употреба, ZORK система за затваряне на пенливото вино, която позволява разливането на чаши дори и за няколко дни, трипластовата полимерна тапа ArdeaSeal за червените вина. Дизайнерската бутилка Bordeaux Eclat Constellation, използвана за розето PIXELS, е представена за първи път в света именно тук.

За последните 5 години вината на New Bloom Winery донесоха десетки медали от най-престижните международни конкурси, сред които Concours Mondial de Bruxelles, Vinalies Internationales, Mondial du Rose, Los Angeles International Wine и много други.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157
30391