EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Виктор Папазов и Бистра Илкова напускат БФБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виктор Папазов и Бистра Илкова напускат БФБ

mail14:12 | 20.01.2010прегледи 1845 коментарикоментари 0


Акционерите на БФБ-София АД взеха решение днес досегашните шефове на БФБ-София Виктор Папазов, Бистра Илкова, Андрей Пръмов и Тодор Брешков да бъдат освободени от заеманите от тях длъжности, научи Инфосток.
Предложението за гласуване дойде от най-големия акционер в БФБ-София - Министерство на финансите.
В новия съвет на директорите на БФБ-София бяха избрани Иван Такев (единият от досегашните изпълнителни директори в БФБ-София), Асен Ягодин, Любомир Бояджиев, Васил Големански и досегашният представител на Министерство на финансите Людмила Елкова. Това означава, че Иван Такев и Асен Ягодин, които са членове и на досегашния съвет на директорите на БФБ-София, запазват постовете си.
В новия съвет на директорите Иван Такев остава изпълнителен директор на БФБ-София, като в момента тече първото заседание на новия съвет на директорите, на което трябва да бъдат разпределени останалите длъжности.
В новия съвет на директорите на борсата влезе председателят на БАЛИП (Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници), Любомир Бояджиев, който е и един от собствениците на ИП БенчМарк Финанс АД.  Другият нов член на СД е Васил Големански, който преди време работеше в Централен депозитар на позицията Директор на отдел Информационни технологии.
Петко Шишков, който е бил главен редактор на в. Капитал и се спрягаше като кандидатура за СД на БФБ, не е присъствал на събранието и не е бил избран в съвета на директорите на борсата.

Източник:Infostock.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg