EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Визов режим за британци в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Визов режим за британци в ЕС

mail11:45 | 21.06.2018прегледи 1632 коментарикоментари 0


Европейската комисия подготвя план, който може да доведе до въвеждане на визов режим за гражданите на Обединеното кралство след излизането на страната от структурите на Общността, съобщава електронното издание Politico, цитирано от агенция Фокус. Предложението е включено в списък с предложения за изменения на законите и подзаконови актове.

Документът е представен пред евродепутатите от генералния секретар на ЕК Мартин Зелмайер миналата седмица. Дали обаче той ще влезе в сила. зависи преди всичко от резултатите от преговорите за Брекзит. Според Зелмайер обаче, в оставащите 27 държави от Блока са необходими законодателни промени в осем различни области на политиката, за да бъдат смекчени последиците от напускането на Великобритания.

Преходният период изтича през януари 2021 г., но не е изключено Лондон да излезе от клуба на Брюксел още през март следващата година - без да сключи споразумение. По отношение на визите, документът предлага промяна в регламента на ЕК относно визовата политика на ЕС за трети страни и поставя Обединеното кралство в списъка с държавите, за които се изисква виза. До датата на оттегляне и по време на преходната фаза настоящите имиграционни споразумения за британски граждани ще бъдат в сила, което означава, че те няма да се нуждаят от визи, за да пътуват до други държави от Общността. Но какво ще бъде положението за британците, пътуващи до Европа спед изтичането на преходния период, към момента остава неясно.

Представител на ЕС, запознат с преговорите за Brexit, поясни за изданието, че предложението за въвеждане на визи за британците ще трябва да получи одобрението на ЕП и Европейския съвет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg