EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Визите за руснаци с ръст от 107%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Визите за руснаци с ръст от 107%

mail11:45 | 22.05.2013прегледи 736 коментарикоментари 0


Визите за руснаци за миналата година са със 107 процента ръст. За Беларус също има увеличение със 73 на сто. Това каза в Бургас Божидара Сърчаджиева - началник отдел "Национален визов център" на среща във връзка с Летния туристически сезон.
На срещата се обсъжда визовият режим за страните извън ЕС и Законът за туризма. Сърчаджиева добави, че за улеснение на гражданите на Русия извън Москва ще работят 4 изнесени офиса. Така на руснаците няма да им се налага да пътуват до столицата си за издаване на визи.
Сърчаджиева добави, че на тези, които са посещавали страната ни, ще се издават едногодишни многократни визи. На руснаците, които не са - 6-месечни. В срещата в Бургас участва и заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, представители на общините в региона, туристически фирми и браншови организации.
До две седмици ще бъде направен подобен разговор и с концесионерите по Южното Черноморие, каза областният управител Константин Гребенаров, който води срещата.
В хода на срещата пред залата в областна управа изпълнителният директор на "Слънчев бряг"АД Златко Димитров направи изявление пред журналисти. "Опасявам се, че ако договорът между "Слънчев бряг"АД и община Несебър се забави, могат да настъпят безвластие и безвремие", каза Димитров. Той припомни, че до 30-ти май е срокът, в който трябва да е готов проектът за договор публично управление на активите в зона "Изток" в комплекса. До подписването му обаче ще мине още време.

Сезонът обаче започва. На 1-ви юни пристигат първите командировани полицаи, които трябва да се грижат за сигурността на туристите в комплекса, каза Димитров. За целия сезон сумата само за тези командировани полицаи е 230 хиляди лева, за озеленяване са необходими още 300 хиляди, а за осветление - 150 хиляди лева. Димитров каза, че ще изложи тези факти пред кмета на Несебър, за да се осигури всичко необходимо за нормалното протичане на първите дни от лятото в Слънчев бряг. Изпълнителният директор на дружеството добави още, че е подал сигнал до прокуратурата и полицията относно разпространено до медиите писмо, в което се призовават членовете на Съюза на собствениците в Слънчев бряг да не плащат такси на дружеството, тъй като се очакват промени.
/БТА


 


Тагове: визи, руснаци
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg