EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Вижте преустроената гара Синдел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вижте преустроената гара Синдел

mail09:07 | 27.08.2021прегледи 829 коментарикоментари 0


Внедрената съвременна осигурителна техника в участъка на гара Синдел гарантира високо ниво на безопасност за движението на преминаващите пътнически и товарни влакове. Жп гарата осъществява интензивна дейност за шест направления в страната.

С извършването на цялостната реконструкция за повече удобства и сигурност са изградени нови по-високи перони с навеси за пътуващите, подновени са жп линиите с дължина 6020 м, осигурена е противопожарна защита, обновени са старите стрелки, стълбовете и контактната мрежа.

Преустройството на коловозите и стрелките е основа за изграждането на маршрутно-компютърна централизация от най-ново поколение. Това дава възможност диспечерското управление за движението на влаковете да се осъществява от единен център за участъка от София.

По време на инспекция генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски констатира, че модернизирането на осигурителните системи значително подобрява технологичните възможности за работа в експлоатационния пункт.

Този експлоатационен пункт се развива в близост до селото Сендел, което се намира на 2 км от първата построена жп линия Русе-Варна. През 1908 г. е организиран търг за построяване на приемно здание на станция Синдел. Постройката е двустранна с едноетажна част с площ 69 кв. м и двуетажно крило с площ 117 кв. м. с прилежащи допълнителни сгради. Официално е открита и обявена за гара през 1909 г.


Тагове: жп гара, Синдел
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg