EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вижте новият бул. „Черни връх”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вижте новият бул. „Черни връх”

mail15:30 | 31.07.2012прегледи 4324 коментарикоментари 4


Ива Стойкова
Ключовият бул. „Черни връх” в столицата вече придобива нов облик. Вероятно малцина знаят, но отсечката до бул. „Джеймс Баучер” (или мястото, познато като „Кръста”) вече е в движение двупосочно. Може би това е една от причините движението да е оскъдно.

За рязане на лентички все още е рано, защото ремонтните дейности продължават, а и до пусковия срок има още време. Но няма как да се отрече удоволствието да се шофира по чисто нов асфалт с добре различима маркировка или да се ходи пеша по напълно реновираните тротоари, също готови в по-голямата си част.

Може би най-хубавото от цялостния ремонт е решението да се постави светофар до 122 ОУ „Николай Лилиев” - конфликтно място, на което са ставали множество инциденти. Така, от една страна, се осигурява безопасно пресичане на децата и придружителите им. От друга, по високоскоростния булевард няма друго място за преминаване на пешеходци, освен отстоящите далеч едно от друго големи кръстовища.

Вижте снимките на завършения участък, които EconomyNews.bg направи тази сутрин.
 


 
Коментари
 
Красимир - 05-08-2012 г. 11:04:12

е да , ама не! Пълна глупост е да започва метрото от нищото без да има връзка с автобуси 83,64, 98 Хората ще ходят до хладилника с автобуси , който са на високосна година и ще чакат по 30-45мин , после ще чакат 15-20 минути за трамвай за да стигнат МЕТРОТО, а при тези атентати кой се вози на метро??? безумие на психично болни целящо да УСВОЯТ СРЕДСТВА управленци.

Ангел - 04-08-2012 г. 21:02:29

Може и да е добре, но не ви ли прави впечатление, че маса пари се хвърлят, а утре всичко пак ще е недостатъчно.Отново всичко се прави на едно ниво. Отново светофари, пешеходни пътеки. Липсата на трамвай ще се усети много скоро.

Daniela Dimitrova - 31-07-2012 г. 21:33:58

Мили журналисти, много добре, че оценявате тази част от "Черни връх", но незнайно защо казвате Новия облик на "Черни връх". Та "Черни връх" е много по-дълъг от тази част, на която се възхищавате, а другата му част е безумно важна артерия и то с много сериозни функции. Хайде, моля ви, мислете малко повече, ако искате да бъдете уважавани и ценени като журналисти. Погледнете частта на "Черни връх" в частта му "Хладилника" - Околовръстенн път и си дайте сметка за периода, когато се изсите половин България там, заради поредния МОЛ. Помислете и се погрижете за живеещите в този район, защото само на вас може да се разчита. Благодаря ви от сърце и здраве!

Павел Антонов - 01-08-2012 г. 00:48:56

По развитите в градоустройството страни отдавна не се премахва градски релсов транспорт за да се пуснат нови платна за автомобили. Прави се обратното - повече и по-надеждни средства за обществено придвижване, така че хората да оставят колите у дома. А трамваят и метрото не са взаимозаменяеми и стотици хиляди софиянци скоро ще проумеят това.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165