EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Виена спасяват коледното осветление в града

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виена спасяват коледното осветление в града

mail14:27 | 28.09.2022прегледи 507 коментарикоментари 0


Въпреки ограничения, свързани с енергийната криза, 27 търговски улици във Виена ще светнат празнично украсени. За да се намалят разходите за електричество, коледните светлини ще греят общо 364 часа, а не 660 часа, както беше миналата година.

Докато някои места в австрийската столица, като централната Рингщрасе например, ще останат без коледни светлини, повечето от търговските улици в центъра на града ще бъдат осветени и тази година. За това се договориха представители на Община Виена, Виенската стопанска камара и Сдруженията на търговските улици. Според представителите Сдружението на търговските улици коледното осветление вдъхва вяра, чувство за сигурност, но и привлича потенциални клиенти, което ще помогне за съживяването на местния бизнес.

В същото време те се ангажираха със значително намаляване на потреблението. Повече от 85 процента от коледната украса във Виена се състои от екологични и енергоспестяващи LED лампички, които започнаха да се монтират преди около десет години. Коледното осветление ще бъде включено официално на 18 ноември 2022 г. и ще остане да свети до 8 януари 2023 г. За да се намалят разходите, осветлението ще работи от 15.00 до 22.00 ч., а не до полунощ, както беше предишни години. Тази година коледните светлини ще греят общо 364 часа, а не 660 часа, както беше миналата година. Виенската стопанска камара е изчилила, че общото потребление на енергия ще бъде 49 000 kWh, което се равнява на годишното потребление на 14 жилища с четирима живеещи. Общото време за осветяване обаче няма да надвишава 364 часа, а по-голямата част от декорацията ще бъде осигурена от по-икономично LED осветление

Монтажът на осветлението започва всяка година през октомври. Голяма част от работата може да се извършва само през нощта и зависи от метеорологичните условия. Разходите за коледната украса на 27 търговски улици в града се поемат от Сдруженията на търговските улици, Общината и Стопанската камара.

 

Снимки: Graben © Krewenka/Steinbrenner, Tuchlauben © Florian Wieser, Rotenturmstraße © Krewenka/Steinbrenner

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg