EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Виена: Регистрация на клиенти в заведения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виена: Регистрация на клиенти в заведения

mail15:09 | 30.09.2020прегледи 532 коментарикоментари 0


До края на годината всички собственици на заведения във Виена са задължени да водят точна регистрация на посетителите. Формулярите с данните ще се пазят четири седмици. Разпореждането е на виенския кмет Михаел Лудвиг.

В заведенията ще се раздават формулярите, които гостите ще попълват собственоръчно. Няма да се правят общи списъци, за да не е видно колко хора са посетили заведението и за да се запази тайната на личните данни. В случаите, когато бъде установен заразено с Ковид-19 лице, собствениците на заведенията са длъжни да предоставят на властите събраните в съответния ден формуляри, за да бъдат уведомени клиентите за възникналата опасност от зараза и да се вземат съответните мерки. За отказалите да прилагат новата наредба са предвидени санкции.

Заведенията ще са отворени за гости до един часа през нощта. В три австрийски провинции работното време е намалено до десет часа.

На този етап Австрия не предвижда отмяна на зимния сезон, но правилата за скиорите ще са различни.  Например, ще бъдат забранени бурните купони, след каране на ски, типични за алпийските заведения.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg