EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Виена: Принудителна ваканция за файтоните

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виена: Принудителна ваканция за файтоните

mail06:50 | 07.08.2018прегледи 1558 коментарикоментари 0


Файтоните във Виена излизат в принудителна ваканция. Всъщност ваканцията е за кончетата, които имат задължитерна почивка, ако температурите са по-високи от 35 градуса. От 2016 г. са въведени и други облекчения за красивите животни: Работните им дни в месеца не могат да бъдат повече от 18, а работното им време е намалено с 1 час и те ще се движат из града само от 11.00 до 22 часа. Мерките се въвеждат не само за благото на животните, а и защото преуморените и стресирани животни представляват опасност за уличното движение. В момента във Виена има 28 фирми с файтони и общо 375 коня.

Във Виена са помислили и за специални места за разхлаждане на четириногите през лятото. Едно от любимите места е Дунавският остров, но на сайта на общината са посочени и много други. Освен това в града има монтирани и специални чешмички за кучета, така че никой да не остане жаден.

Горещините в Европа

Страните в Южна Европа издадоха предупреждения за силни горещини при температури, надхвърлящи 40 градуса. Италия обяви най-високо равнище за опасно време за централната и северната част на страната, предупреждавайки за сериозни рискове за здравето на хората в Рим, Флоренция и Венеция.

Португалия очаква нови температурни рекорди и предупреди за висок риск от горски пожари. Пикът се очаква в събота – 45 градуса. В редица райони на Испания ще бъде само с градус-два по-малко.

В Северна Европа също има необичайно високи температури. Два нови горски пожара избухнаха в Латвия. Балтийската република е обхваната от суша с рекордна продължителност от един век насам.

Същевременно стана ясно, че Европейската комисия вероятно ще окаже финансова помощ за селските стопани в Западна Европа, които търпят загуби заради необичайната суша, предаде ДПА. Комисията ще предостави предварително полагащите им се директни плащания по програмите за развитие на селските райони. Освен това фермерите ще бъдат освободени от някои екологични изисквания, се казва в съобщение на Комисията.

Снимки: (c) Schaub-Walzer / PID, (c) Shutterstock; MA 45

Източник: Eurocomm-PR Виена-София


Тагове: Виена, файтони
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg