EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Видинският бизнес - 12 млн. лв. по ОП "Конкурентоспособност"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видинският бизнес - 12 млн. лв. по ОП "Конкурентоспособност"

mail13:00 | 27.05.2013прегледи 632 коментарикоментари 0


Видинският бизнес договори над 12 млн. лв. по оперативна програма "Конкурентоспособност", съобщиха от Областния информационен център по еврофондовете. Сумите са за сключени 9 договора. Специалистите от Областния информационен център по еврофондовете стартираха кампания по популяризиране на процедурата "Внедряване на иновации в предприятията". Тя е насочена основно към повишаване на ефективността и конкурентоспособността на българските предприятия. Това става чрез предоставяне на подкрепа за внедряване на иновативни продукти (стоки или услуги) с потенциал за успешна пазарна реализация.
Общо 88 милиона лева са предвидени за микро, малки, средни и големи предприятия по новата процедура, уточняват от Областния информационен център.
Кандидатите за безвъзмездна финансова помощ могат да представят проектни предложения на стойност между 100 000 и 3 млн. лв., които да включват комбинация от двата елемента - инвестиции и услуги, като първият е задължителен.
Крайният срок за подаване на проектни предложения е 10 юли т.г., а срокът за изпълнение на проектите - 18 месеца.

Над 96 млн. лв. е стойността на вече разработените европроекти в община Видин, както и на тези в процес на подготовка за кандидатстване, уточняват от Областния център. От видинското кметство отчитат, че сключените договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са за над 7 409 млн. лв.
С европейски средства ще бъде подпомогнато и развитието на културата в областния град. Проект "Фестивал на изкуствата "Дунавски вълни" е одобрен за финансиране по ОП "Регионално развитие". Бюджетът му възлиза на около 510 000 лв. и с тях вече е закупена и монтирана мобилна сцена, съвременна озвучителна и осветителна техника.
Преди дни в община Видин бяха отворени офертите за изработка на сценични костюми за провеждането на традиционния фестивал на изкуствата"Дунавски вълни".
 

 източник:БТА


Тагове: ОП, договори
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg