EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Видин търси инвестиции от Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин търси инвестиции от Италия

mail11:15 | 30.11.2012прегледи 430 коментарикоментари 0


Областният управител на област Видин, инж. Цветан Асенов и представители на бизнеса от областта посетиха Провинция Леко, регион Ломбардия, Италия. Това се съобщава на страницата на Областна администрация -Видин. Посещението на българската делегация в Италия бе по покана на Конфедерацията на индустриалците в Леко, част от които посетиха област Видин в края на юни 2012г.
По време на посещението си в Провинция Леко, областният управител и представителите на бизнеса, участваха в конференция, на която се дискутираха възможностите за инвестиции на италиански фирми в област Видин.

Българската делегация представи три презентации пред италианската аудитория. Присъстващите бяха запознати с възможностите за инвестиции в областта – богатото културно-историческо наследство, благоприятните климатични условия, плодородна земеделска земя и възможности за екологично земеделие, включително и предпоставките за превръщането на Видин в логистичен център за мултимодален транспорт в Северозападна България.
Инж. Асенов акцентира и върху нулевия процент данък печалба за инвестиции в 10 общини на територията на област Видин.
Като основни сфери за инвестиции в област Видин са посочени леката промишленост, в т.ч. хранително-вкусовата промишленост с направление преработваща и консервна дейност; селско стопанство, в частност развитие на биоземеделието и развитие на алтернативни източници на енергия.
В състава на българската делегация участие взеха представители на местния бизнес в сферата на земеделието, търговията и услугите, строителството, животновъдството и преработката на млечни продукти.
В Италия, българската делегация посети производствените помещения на водещи строителни фирми, предприятие за производство на млечни продукти, фирма за производство на плодове и зеленчуци, предлагаща иновативен подход за отглеждането им, компания за вътрешен дизайн и други. Посещенията бяха организирани на тематични модули в зависимост от сферата на дейност на българските фирми.
При посещението си в Провинция Леко, Италия, представителите на бизнеса от област Видин осъществиха директен контакт с италиански фирми, проявили интерес към сферата им на дейност.
Снимка: Областна администрация - Видин


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg