EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Видин създава две общински фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин създава две общински фирми

mail17:09 | 26.11.2020прегледи 811 коментарикоментари 0


Обсъдиха проекти на планове за устрояване, организиране и определяне дейностите за откриване на две нови общински предприятия във Видин. Едното предприятие ще обединява социалните дейности в общината, а другото- културните. Целта  е предприятието за социални дейности е осигуряване на достъп до качествени социални услуги, равнопоставеност на всички потребители, реализиране на европейски, национални, регионални и общински програми, които да насърчават трудовата заетост.

"Новият общински културен институт ще провежда политиката на община Видин в областта на култура. Със създаването на общински културен институт "Дунав" отпада необходимостта от съществуването на направление "Култура", като неговият административен персонал ще премине към института", каза зам. кметът на Общината Борислава Борисова.

Културният институт ще се финансира от бюджета на Община Видин, както и от собствена дейност, целеви субсидии от други ведомства, организации и фондове.

Намерението на Общината е двете предприятия да започнат работа от 1 януари 2021 година. На общественото обсъждане присъства и председателят на Общинския съвет Генади Велков, граждани и заинтересовани лица.БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg