EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Видин: Ремонтират 30 км пътища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин: Ремонтират 30 км пътища

mail09:00 | 21.03.2014прегледи 1002 коментарикоментари 0


Над 13 млн. лв. ще бъдат инвестирани в 16 проекта в област Видин по Публичната инвестиционна програма на правителството. Това заяви на брифинг след заседанието на Министерски съвет министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. С над 8 млн. лв. се финансират 14 проекта на общините и два на Областна администрация – Видин. Ще бъдат финансирани предимно дейности за подобряване на пътната и ВиК инфраструктура, за обновяване на социални домове, училища и читалища.
По отношение на пътните проекти, тази година във Видинско ще бъдат ремонтирани близо 30 км републиканска пътна мрежа. Ще бъде инвестирано в изграждането на нова 4-километрова отсечка до бъдещия ГКПП Салаш- Ново корито. Средствата за тези обекти са осигурени от публичната инвестиционна програма и са на стойност 7 млн. лева. Ремонтите започват през пролетта, като целта е обектите да бъдат завършени до края на годината. На община Видин правителството осигури 2,7 млн. лв. за основен ремонт на жп надлез по булевард Панония, който от години затруднява движението в града и е проблем.

По линия на АПИ ще се ремонтират близо 14 км от третокласния път Лом - Ружинци - Чупрене - местност „Бялата вода“. Предстои ремонт на 10 км и реконструкция и ново строителство на 5 км от третокласния път Арчар - Извор - Димово - Салаш, който не е ремонтиран от 40 г.
До един месец започва ремонт на пътя Дреновец- Ружинци.
По отношение на обходния път на Димово, регионалният министър информира, че в момента се изготвят нужните проекти. Планирано е строителството да започне през 2015 г., като индикативната стойност е 10 млн. лв./МРР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg