EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Видин: Пристигна първи за сезона круизен кораб

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин: Пристигна първи за сезона круизен кораб

mail15:09 | 16.07.2020прегледи 585 коментарикоментари 0


На пристанище "Видин" акостира първият за сезона круизен кораб, плаващ по река Дунав, съобщи дежурният на пристанището. С луксозния кораб "Belvedere" пристигнаха от Румъния 60 германски туристи, което е 50 процента от капацитета на плавателния съд.
Той се агентира от фирмата "Балкантурс" ООД и по традиция туристите посещават един от символите на Видин - крепостта "Баба Вида" и забележителностите на крайдунавския град, Белоградчик и Белоградчишките скали, каза за БТА дългогодишният екскурзовод Албена Даракчиева. Слизането на българския бряг на туристите преминава при строго спазване на хигиенните изискванията на Министерството на здравеопазването в условията на извънредната обстановка заради COVID-19 и всички носят предпазни маски, уточни Даракчиева. Туристите, след проверка, се настаняват по 30 души в автобуси на фирмата, отново при спазване на 50 процента заетост на местата в тях.
Туристическите пътувания с кораб по Дунав през последните години се превърнаха в хит, като само за миналата година на Видинското пристанище акостираха 334 круизни кораба с близо 40 000 чуждестранни туристи, сочи официална справка на пристанище "Видин". За настоящата година бяха заявени, в периода 20 март-20 ноември, във Видин да акостират над 400 кораба, но пандемията от COVID-19 преустанови туристическите плавания по река Дунав.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg