EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Видин & Бор партньорски региони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин & Бор партньорски региони

mail16:31 | 28.08.2015прегледи 2636 коментарикоментари 0


Видин и Бор ще бъдат партниращи си региони по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. За това се договориха областните управители на българския и сръбския регион - Момчил Станков и Мирослав Кнежевич, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.
Двамата областни управители обсъдиха днес във Видин началото на активното партньорство между двата съседни региона в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. В срещата участваха заместник областният управител Албена Георгиева и членовете на делегацията, придружаваща управителя на окръг Бор.
Обсъдени са биви възможностите за реализация на съвместни проекти по приоритетните цели на Програмата за трансгранично сътрудничество "ИНТЕРРЕГ по Инструмента за предприсъединителна помощ за трансгранично сътрудничество България-Сърбия".
"Ще се финансират проекти в областта на развитието на устойчив туризъм, младежи и околна среда. Общият бюджет на Програмата през новия програмен период е в размер на 34 млн. евро", информира заместник областният управител Албена Георгиева, в чийто ресор е българо-сръбското сътрудничество на регионално ниво.
Има готовност за проекти, свързани с опазването на горите от пожари, подобряването на пътната и водната инфраструктура, развитието на културния и исторически туризъм, обяви Драган Будуйкич, кмет на община Кладово и допълни, че общината търси партньорство с общини и неправителствени организации на територията на област Видин. "Имаме голям потенциал и интерес да работим заедно в подкрепа на общините и хората в нашия трансграничен регион", подчерта управителят окръг Бор Мирослав Кнежевич.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg