EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Взеха пари от "Хемус" и "Марица" за бедните

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Взеха пари от "Хемус" и "Марица" за бедните

mail16:45 | 28.03.2013прегледи 828 коментарикоментари 0


Правителството прие постановление за преструктуриране на нелихвените разходи по републиканския бюджет за 2013 г., с което се осигуряват допълнителни бюджетни кредити по бюджета на Министерство на труда и социалната политика (МТСП) в размер на 40 967 604 лв. за финансиране на програми за заетост и изплащане на обезщетения и помощи за домакинства. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Средствата ще бъдат използвани за подпомагане на най-уязвимите социални групи. Те са осигурени за сметка на намаление на разходите по бюджетите на Министерския съвет, министерствата и ведомства, както и за сметка на намаление с 19 867 000 лв. на предоставените допълнителни средства по бюджета на МРРБ с ПМС №27/2013 за ново строителство на автомагистралите „Хемус” и „Марица”.

Това решиха на днешното заседание министрите. „Това решение не беше взето лесно”, призна след заседанието министър – председателят Марин Райков. „Решението, което взехме не беше взето с пълно съгласие, имаше гласували против от моите министри, ясно е, че този тип стъпки се приемат болезнено от някои ведомства”, допълни премиерът и още веднъж подчерта, че служебното правителство работи в рамките на вече приет бюджет.
„Механичното съкращаване на инвестиции всъщност не постига положителен ефект върху икономиката, така че трябва фокусът да е върху издръжката, затова резервите са пресмятани от гледна точка издръжката на конкретните министерства”, коментира министърът на финансите Калин Христов. По думите му делегираните бюджети на ведомствата са извадени и няма да бъдат намалявани. „Намаляват се само разходите за издръжка, които са в конкретните министерства”, беше категоричен Христов.
 


Тагове: пари, Хемус, Марица
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165