EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Вечеря, вдъхновена от книга

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вечеря, вдъхновена от книга

mail18:01 | 14.06.2018прегледи 1980 коментарикоментари 0


Багри, софийският ресторант, който изцяло споделя философията на Slow Food, ви предлага на 19 юни, вторник, една специална вечеря, посветена на новоиздадената от Gourmet Publishing книга 100 милиона години храна – интересен антропологичен разказ и пътепис за храната на нашите предци и развитието й днес в различните човешки култури.  

Книгата 100 милиона години храна на Стивън Ли ще бъде представена по време на вечерята от Десислава Димитрова – неин преводач, доктор по биология и координатор на Slow Food в България.

Меню 100 милиона години храна

Шеф-готвач Ивайло Игнатов

  • За добре дошли: малка вкусна изненада
  • Розово-червени домати, цвекло печено в сол, овче сирене от ферма Багри, листа от маточина
  • вино: Rupel Rose Anita каберне совиньон, санджовезе и мелник 55 2017
  • Жарен свински език от Източнобалканска свиня с качамак, зеле, сос от шипка и орехи
  • вино: Bratanov Chardonnay Sur Lie 2017
  • Кайсии с мед и варива, еленски бут, родопско жълто сирене
  • вино: Villa Melnik Bergule мелник и пино ноар 2014
  • За десерт: Тарталета с череши, бахар и мастика

Цена на куверта: 55 лева

Място: София, ресторант "Багри", ул. Добруджа 10

Ден и час: 19 юни, вторник, 19:30 часа

Цената включва 4-степенно меню, по 100 ml от всяко вино и книгата 100 милиона години храна на Стивън Ли.

Куверт може да закупите онлайн: https://www.vintageclub.bg/product/kuvert-vecherya-100-miliona-godini-hrana-2491

 


Тагове: храна, вечеря
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg