EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вестниците в САЩ намаляват парите за информационните агенции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вестниците в САЩ намаляват парите за информационните агенции

mail10:00 | 09.11.2009прегледи 546 коментарикоментари 0


Вестниците в САЩ намаляват още разходите, като се лишават от услугите на международните агенции. Това става ясно, след съобщение, че Chicago Tribune и Los Angeles Тimes, който са част от медийната група Tribune Co.,  няма да използват Асошиейтед прес през цялата седмица, предаде АП.
През април около 180 вестника, или 14 % от клиентите на АП от печата, са заплашили да спрат абонаментите си, оплаквайки се от цената. Тогава агенцията се съгласи да намали таксите с общо $30 млн. през 2009 година. През 2010 година отстъпките от цените на АП ще достигнат $35 млн.
От информационната агенция съобщават, че разбират опитите на вестниците да преодолеят икономическите трудности и че един от подходите е да се преразгледа начинът на използване на АП и другите източници на информация.
Изданията на Tribune Co. ще използват собствени източници и информация от Bloomberg и Reuters в продължение на една седмицата. Проектът цели да се види дали изданията могат да се справят и без информация от АП. Телевизиите и интернет сайтовете на компанията обаче няма да участват в експеримента тази седмица.
През декември Tribune Co. подаде молба за съдебна защита от кредитори заради срив на постъпленията от реклами и дългове за $13 млрд.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg