EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вероятна е продажба на Credit Suisse

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вероятна е продажба на Credit Suisse

mail11:21 | 16.03.2023прегледи 740 коментарикоментари 0


Акциите на изпитващата затруднения банка "Креди сюис" (Credit Suisse) се повишиха с 40 на сто в началото на днешната борсова търговия, след като през изминалата нощ беше съобщено, че Швейцарската национална банка (SNB - централната банка на страната, бел. ред) ще й отпусне заем в размер на до 50 милиарда швейцарски франка (50,88 милиарда евро), предаде Блумбърг.

Анализатори от американската банка "Джей Пи Морган" (JPMorgan) обявиха, че заемът няма да бъде достатъчен, за да успокои опасенията на инвеститорите, което означава, че най-вероятният изход от ситуацията ще бъде продажбата на "Креди сюис", информира Ройтерс. 

Цената на акциите на финансовата институция се срина при вчерашната борсова търговия. Този главоломен спад започна след изявление на ръководителя на Саудитската национална банка, най-големият акционер в "Креди сюис", че финансовата институция няма да влага повече пари в швейцарската банка поради регулаторни ограничения.

По-късно Саудитската национална банка определи пред Си Ен Би Си като "неоправдано" сътресението, което претърпя цената на акциите на "Креди сюис".

На този фон няколко високопоставени ръководители на звената на "Креди сюис" за търговия с акции в Азиатско-тихоокеанския регион обявиха, че напускат банката. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158