EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Верига хипермаркети залага на собствени марки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Верига хипермаркети залага на собствени марки

mail18:20 | 28.01.2010прегледи 1614 коментарикоментари 0


„Метро Кеш енд Кери” има амбицията да увеличи дела на продажбите на собствените си марки на 20%. Съществуващият в момента дял е 10%, съобщи агенция „Фокус”. Всичките шест марки предлагат нови продукти на добра цена, която е средно 10-20% по-ниска от известните марки, произвеждащи стоки в този сегмент. Високото качество на продуктите се осъществява с постоянен контрол.
6 млрд. евро е оборотът на веригата за миналата година в световен мащаб. Това позволява осигуряването на добри продукти на добри цени, коментира Емилиян Абаджиев, генерален директор на „Метро Кеш енд Кери-България”.
Компанията има 2100 магазина и над 300 хил. служители, което за 2009 година я поставя на трето място в класацията на компаниите от този тип.
„Метро Кеш енд Кери” представи новата си стратегия за развитие на собствените марки. Асортиментът на всяка една от шестте марки е строго фокусиран към пазарните потребности за най-добро качество и конкурентна цена. Това са и основните цели на стратегията за развитието на собствените марки. Целта е да се увеличи пазарния дял на собствените марки в общите продажби. Новото портфолио на тези марки постепенно навлиза на пазарите в 30-те страни, в които компанията извършва търговска дейност. Развитието на асортимента на собствените марки ще се осъществява в тясно сътрудничество с клиентите, които ще поставят своите изисквания по отношение на качеството, представянето, пакетирането и цената, каза Емилиян Абаджиев, генерален директор на „Метро Кеш енд Кери-България”.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4187