EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Венецуела търси помощ за нефтените си платформи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Венецуела търси помощ за нефтените си платформи

mail17:45 | 09.11.2023прегледи 762 коментарикоментари 0


Венецуелската държавна петролна компания "Петролеос де Венесуела" (PDVSA) преговаря с местни и чуждестранни петролни компании за наемане на оборудване и услуги, които ще им позволят да съживят замрялото производство след смекчаването на американските санкции. Това съобщиха запознати с преговорите източници, цитирани от Ройтерс.

Американското финансово министерство разреши за срок от шест месеца производството и износа на венецуелски суров петрол, газ и гориво, доставките на стоки и услуги, нови инвестиции и плащания към "Петролеос де Венесуела" с някои ограничения за бизнес партньори.

Общият лиценз, разрешаващ тези дейности, спазва ключов изборен пакт между правителството на президента Николас Мадуро и опозицията, който очертава пътя към президентските избори през 2024 г. 

Вашингтон обяви, че може да наложи отново санкции, ако споразумението не се спазва.

Венецуела има само една активна сондажна платформа от над 80 действащи през 2014 г., се посочва в данните на "Бейкър Хюс" (Baker Hughes). Според експертите това създава големи трудности пред бързия растеж на производството.

На фона на рисковете от неподновяване на лиценза основен приоритет на държавната петролна компания е да намери петролни компании, които да могат да възобновят дейността в находищата във Венецуела. 

Смекчаването на санкциите е възможност за отваряне на петролната индустрия, каза шефът на Венецуелската петролна камара Енрике Новоа, добавяйки, че е имало разговори между "Петролеос де Венесуела" и членове на камарата за оценка на инвестиции и проекти. 

/БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158