EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Великобритания пред бюджетна криза, според икономист

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Великобритания пред бюджетна криза, според икономист

mail12:57 | 08.02.2010прегледи 792 коментарикоментари 1


Великобритания може да се присъедини към Гърция и Испания, страните които са изправени пред сериозни проблеми след натрупан бюджет дълг, съобщава BBC, позовавайки се на изказване на бившия водещ икономист от МВФ Саймън Джонсън. Той също така определи обединението на водещите икономика в групата Г7 като „фундаментално безполезно”. Коментарите на Джонсън за BBC са по повод дискутираните на срещата на Г7 теми за нарастващата криза в някои срани от Еврозоната.
Според Джонсън британските власти трябва да положат усилия при убеждаването на пазарите, че наистина ще успеят в посочените срокове да поемат контрол над бюджетния дефицит, за да предотвратят възникването на големи проблеми.
По думите на Джонсън Г7 е фундаментално безполезна организация, тъй като не реагира достатъчно бързо на проблемите и споделя остарели възгледи.
Трите водещи кредитни агенции, от друга страна, потвърждават (А) кредитния рейтинг на Великобритания, съобщават източници на държавната хазна.
Една от най- големите грижи около една държава с голям бюджетен дефицит е това, че тя не може да се справи ефективно със стимулиране на икономиката си.
Въпреки че, Великобритания официално излезе от рецесията през четвъртото тримесечие на 2009 г., преустановявайки шестмесечен последователен икономически спад, ръстът е едва 0.1 % и е далеч под очакваното ниво.
„Вярно е, че беше позволен ръст на кредитирането с цел правителството да успее да защити икономиката си от световен икономически спад,” коментира за BBC говорител на държавната хазна в Обединеното кралство.
„Поддържането на икономиката в период на възстановяване върви ръка за ръка с изграждането на фискална стабилност. По тази причина правителството представи ясен план за намаляване на половина на дефицита през следващите четири години, докато се опитва да защити фронтовата линия на услугите, от които хората зависят,” уточни още говорителят.



 
Коментари
 
Иван Митев - 26-07-2012 г. 05:46:31

При сегашните условия британците са обречени жертви на държавна грешка и колкото повече се трудят – толкова по-голяма криза ще се развие. Тази стопанска ситуация е означена с "Капанът на парите". Ползвано означение: "Капанът на парите” е стопански условия с „Незлатни пари” и запазен наследен начин на държавно управление, който е НЕПРИГОДЕН за тези пари и подсигурява развитие на диспропорции и (при достатъчно време) криза.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg