EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Великобритания планира 10 свободни пристанища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Великобритания планира 10 свободни пристанища

mail18:02 | 13.02.2020прегледи 1057 коментарикоментари 0


Великобритания представи планове да развие до десет "свободни пристанища", където да се търгува безмитно или с ниски мита, след като Обединеното кралство излезе от единния пазар и митническия съюз на ЕС, предаде ДПА.

За свободните пристанища ще важат различни митнически правила от тези в останалата част на Великобритания и те ще станат "иновативни центрове, които да стимулират световната търговия, да привличат инвестиции към Великобритания и да увеличат производителността", посочва правителството в консултативен документ.

Тези зони ще създадат работни места в помощ на някои от най-бедните общини в Обединеното кралство.

Документът не посочва точно къде ще бъдат тези центрове, но отбелязва, че те ще бъдат разположени във вътрешността на страната или близо до вече съществуващи пристанища.

Британските власти изразяват намерение да пресъздадат най-добрите практиките на международните свободни пристанища. С тази цел те възнамеряват да намалят бюрокрацията чрез опростяване на митническите процедури, да проучат употребата на мерки за планиране, за да се ускорят плановите процеси, както и строежа на жилища в и около свободните пристанища, както и да бъдат проведени консултации по широкообхватен пакет данъчни намаления в подкрепа на бизнеса, се посочва в друг документ.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg