EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Великобритания инвестира 6 млрд. лири в жп проект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Великобритания инвестира 6 млрд. лири в жп проект

mail17:45 | 25.11.2010прегледи 567 коментарикоментари 0


Правителството на Великобритания обяви план за инвестиции за милиарди британски лири в железопътната система, водеща до Лондон, но отложи решението по друг мащабен железопътен проект, предаде Reuters.
Министърът на транспорта Филип Хамънд обяви, че 6 млрд. брит. лири (9,5 млрд. д.) ще бъдат инвестирани в ремонта на железопътната линия Темзлинк, която преминава през Лондон, свързвайки южното крайбрежие на страната с градове, разположени на север от столицата.
Министерството на транспорта обяви, че разглежда офертите на два консорциума, водени от Siemens и Bombardier Transportation, за доставка на близо1200 нови електрически влака за проекта "Темзлинк". Министерството ще обяви коя оферта е предпочетена през пролетта на идната година.
Министерството обаче отлага за идната година решението за замяна на остарелите експресни влакове от системата Интерсити.
Според експерти този проект ще струва около 7,5 млрд. бр. лири, а транспортните власти трябва да решат дали да използват електрически влакове плюс дизеловите локомотиви.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg