EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Великобритания: Епидемия от затлъстяване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Великобритания: Епидемия от затлъстяване

mail18:00 | 26.02.2013прегледи 637 коментарикоментари 0


Министерството на здравеопазването на Великобритания харчи всяка година 5,1 млрд. британски лири (близо $8 млрд.) за лечение на болести, свързани с наднорменото тегло, сочи публикуваният доклад на Академията на кралските медицински колежи, обединяваща 220 000 практикуващи лекари.

Затлъстяването е посочено в доклада като "най-сериозния проблем" от кръга проблеми, с които се сблъсква британското здравеопазване. "Това е истинска епидемия", констатират авторите на доклада, цитиран от ИТАР-ТАСС. В момента във Великобритания над 60% от възрастното население и около 30% от децата са с наднормено тегло. Сред причините да се стигне до такова положение медиците посочват относително ниското равнище на живот. Поскъпването на живота на фона на спада на доходите, както отбелязват експерти, принуждават британците да се хранят с по-евтина и по-мазна храна. Според специалистите за решаването на проблема с прекомерното тегло и затлъстяването, които повишават риска от сърдечни болести и други тежки недъзи, са необходими срочни мерки.
Дължимо внимание на борбата с тези проблеми се обръща едва напоследък. През есента на миналата година на продуктите в магазините се появиха разноцветни етикети, които информират за съдържанието на мазнини, сол, захар и калориите в продуктите. В Обединеното кралство активно се обсъжда и възможността да се въведе по-висок данък върху газираните напитки и да се намали броят на заведенията за бързо хранене.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1008