EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Велико Търново: 100 обекта за продан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Велико Търново: 100 обекта за продан

mail12:50 | 26.08.2011прегледи 978 коментарикоментари 0


Необслужвани кредити, липса на поръчки и лоша пазарна конюнктура изправиха пред фалит над 100 фирми във великотърновски регион, отбелязва в. „Борба”. Заради неиздължени вноски по заеми в момента техните активи се продават. Финансовите институции масово дават на частни съдебни изпълнители кооперации, хотелиери, производители от различен калибър и даже цели винарски изби, показа проверка на „Борба”. Едно от големите предприятия, които в момента се предлагат, е „Оранжерии - Джулюница”. Комплексът, на който са разположени съоръженията, е с площ от над 64 дка, а началната му цена е 1,9 млн. лв. заедно с пълното оборудване.
На сносна цена може да се купи и винарната във Вишовград. Тя се продава отдавна и стойността й е намалявана на няколко пъти. В момента за предприятието, което е с площ от близо един декар, може да се наддава от 750 хил. лв. Последният му собственик е „Кооперативно предприятие – СИС ВТ”, сочат документи. Обектът се търгува заедно с прилежаща обществена баня и всички съпътстващи помещения, включително гаражи, работилници.
420 хил. лв. пък е цената на бившето предприятие за електроника, разположено в края на Велико Търново на изхода за Самоводене. Комплексът на ул. „Опълченска” 74 е притежание на закъсалата фирма „Транс Ескорт”. Длъжностни лица продават и цех на ул. „Ниш”, собственост на същата компания. Бирниците му искат 420 хил. лв. 650 хил. лв. пък е оценката за сладкарски цех на ул. „Зеленка” 26 в старата столица. Продава се и сладкарска работилница на ул. „П. Хитов” също във Велико Търново. Цената на обекта е 19 200 лв., но той върви заедно с кредит от 49 хил. лв. към „Обединена българска банка”.
Етикет, на който е написано „272 хил. лв.”, е сложен и за кокетен хотел, разположен на пъпа на Павликени. Комплексът доскоро е притежаван от семейство Боеви, които обаче имат проблем с обслужването на кредитите си. За 200 хил. се продава и хотелски комплекс с площ от половин декар, както и идентична сграда в еленското село Буйновци.
Банки са поискали публична продан и за пекарна. Паралелно с нея се пласира и огромен сладкарски цех в Павликени, чиято цена е едва 90 хил. лв.
Мераклии се търсят да вземат и фабрика за електроника, разположена до селския стадион на павликенското село Дъскот. Имотът е оценен на 263 хил. лв.
Лесичери държи абсолютен рекорд при продажбата на селскостопански имоти и ферми. Бирници предлагат над 20 обекта, повечето от които са на местната земеделска кооперация „Селска защита”. На тезгяха са извадени и доста ферми в района на Къпиново, Килифарево и Свищов.
Заради задължение към „Райфайзенбанк” се търсят нови кандидати за имотите на балванското Предприятие за пластмасови изделия „Европласт”.
Една от големите продажби е на машиностроителното предприятие на хасковската фирма „Росбулинженеринг”. Обектът с площ от почти четири декара и е с цена от 74 хил. лв.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg