EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вдигането на забраната за течности на борда – отложено

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вдигането на забраната за течности на борда – отложено

mail15:20 | 29.04.2011прегледи 611 коментарикоментари 0


Европейската комисия реши да отложи за по-късна дата отмяната на забраната за качване на течности в пътническата кабина на самолетите, предадоха световните агенции. Облекчаването на режима за качване на течности в пътническата кабина на самолетите трябваше да влезе в сила днес, отбелязва ДПА. Но редица европейски членки предупредиха ЕК, че все още не са готови да въведат новия режим и затова комисията промени становището си.
"Днес заместник-председателят на ЕК Сийм Калас, отговарящ за транспорта, посъветва страните членки да отложат за ограничен период от време премахването на ограниченията върху транспортирането на течности - алкохол и парфюми - закупени от тях в безмитните магазини на страни, които не са членки на
съюза", се казва в изявление на ЕК, цитирано от Франс прес. Облекчението на режима щеше да позволи на пътниците да задържат, при прехвърлянето си на полети в ЕС като ръчен багаж подобни течни продукти, закупени от тях в безмитните магазини на не европейските летища, припомня ДПА. ЕК смяташе, че забраната може прогресивно да бъде премахната, защото новите технологии позволяват да се извършат необходимите проверки, за да се установи дали става дума за обикновена течност или за течен експлозив. Франция и Великобритания, в които се намират двете най-големи летища в ЕС, се очаква да запазят забраната, докато Германия, Дания, Финландия и Швеция са готови да я вдигнат.
Говорител на ЕК заяви, че европейските правителства са съгласни с ЕК за отлагане на вдигането на забраната, което ще проправи пътя към пълното отменяне на ограниченията върху течностите в пътническата кабина на самолетите през 2013 година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg