EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вафлената фабрика "Лачита" затворена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вафлената фабрика "Лачита" затворена

mail09:30 | 24.01.2012прегледи 1373 коментарикоментари 0


Вафлената фабрика “Лачита” във Велико Търново затвори. Всичките 119 работници от началото на тази година са на улицата след направеното масово съкращение в дружеството, съобщиха директорът на Бюрото по труда Обрешко Нечев и шефът на Инспекцията по труда Невена Стефанова, цитиран от в. Янтра днес.
След като през декември м.г. бившият общински съветник и кандидат за кмет Ивайло Любенов продаде фирмата си на 57-годишния бизнесмен от Джулюница Кръстю Кръстев, дружеството смени името си от “Лачита” на “Чикита”. Масовото съкращение е направено от “Чикита”, посочи Нечев.
Хората, останали без работа, не са получавали заплати от края на лятото миналата година, съобщи Невена Стефанова. Ивайло Любенов не е плащал заплати за около половин милион лева. Той има наложени глоби за това от Инспекцията по труда. Хората имат да получават остатъци от възнагражденията си за юни и юли, а от август до края на декември не са вземали нищо. За да ги регистрират на борсата, им съдействахме да получат извлечение от ведомостите за заплати, че не им е плащано нищо, посочи шефката на Инспекцията по труда.
Фабриката на Ивайло Любенов фалира заради дългове от около 5 млн. лв. по банков кредит. Банката взе производствените сгради.
В края на миналата година излезе и решение на Върховния административен съд, което потвърди решението на Комисията за защита на конкуренцията за глоба от 42 090 лв. на „Лачита” за въвеждане в заблуждение с рекламата на вафли “Криза”. Производителят им твърдеше, че вафлите могат да заместят едно хранене, тъй като са със специално подбрани хранителни вещества, за да осигурят на организма нужната енергия. Проверката установи, че става въпрос за обикновена тунквана вафла, завършва изданието.


Тагове: Чипита, фабрика
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg