EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ваучерите - предпочитан коледен подарък в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ваучерите - предпочитан коледен подарък в България

mail14:36 | 18.11.2009прегледи 1794 коментарикоментари 0


Ваучерите за подаръци стават утвърдена политика за голяма част от водещите български компании. Това показва проучване на Sodexho България,направено сред работодатели и служители от 300 компании.
Около 80% от тези, които ползват ваучери, дават Подарък Pass за личен или друг празник. Ваучерът Подарък Pass е част от пакета социални придобивки, които Sodexho предлага. Всеки получател на този ваучер може да се възползва от
промоциите за пазаруване в някои от най-добрите национални вериги на стойност над 175 лв.
Близо 75% от работещите в големи компании приемат ваучера като подарък за заслуги и специални постижения.
Редица улеснения и предимства създават Подарък Pass за мениджъри и служители. Повечето работодатели считат, че този ваучер е по-добрата 13-а заплата и са доволни, че така могат да предложат своеобразен бонус на служителите си, като едновременно с това рационализират осчетоводяването и дистрибуцията на Коледни подаръци. Чрез Подарък Pass мениджърите изразяват своята признателност за добре свършената работа и демонстрират грижа и внимание към своите служители. Много топ мениджъри пък посочват като основна причина за използването на ваучери факта, че това им спестява ценно време.
Служителите оценяват ваучерите за подаръци като удобство, тъй като те не са част от заплатата, а допълнително възнаграждение, което могат да похарчат лично за себе си. Тези пакети осигуряват по-голяма свобода на избор – всеки може да си купи какъвто пожелае коледен подарък. Покупките, които представляват интерес, варират от дрехи и козметика до техника или дори ваканция. Много служители споделят, че ваучерите представляват силно средство за мотивация.

Sodexho Bulgaria е създадена в началото на 2003 г. и е дъщерно дружество на Sodexho Intertaional, базирано в Париж, Франция. Дружеството е едно от първите получили разрешение за национален оператор на ваучери за храна от
Министерството на финансите през Февруари 2004 г. Компанията е председател На Българската асоциация на операторите на ваучери.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg