EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ВАС потвърди решение на КЗК за Мтел и БТК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВАС потвърди решение на КЗК за Мтел и БТК

mail12:02 | 06.11.2017прегледи 6766 коментарикоментари 0


Върховният административен съд (ВАС) потвърди решение на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за забрана на нелоялни практики на два от мобилните оператора. Става въпрос за:

„Мобилтел“ ЕАД - при направена проверка от Комисията е установено, че операторът не е уведомявал клиентите си за такса, в размер на 19,90 лв., при промяна на тарифния план по желание на абоната. Таксата за тази услуга е обявена само на сайта на оператора, но не фигурира никъде в договора;

"БТК" ЕАД пък частично предоставяла информация за качествата на мобилен телефон. Телекомът не е информирал своевременно клиентите си за съществени характеристики, а именно че представяният като водоустойчив и удароустойчив мобилен апарат остава невредим при потапяне на дълбочина до един метър за не повече от тридесет минути и издържа на удар при изпускане от височина до един метър и двадесет сантиметра. Според Комисията тези данни могат да окажат значение при решението за покупка.

КЗП съветва търговците да предоставят своевременно цялостна информация за основните характеристики на стоките и да уведомяват потребителите за всички важни условия преди сключване на договора. В противен случай всички подобни действия ще представляват нелоялна търговска практика.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990