EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ВАС отмени глоби на КЗК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВАС отмени глоби на КЗК

mail14:30 | 04.12.2012прегледи 826 коментарикоментари 0


Наложените от Комисията за защита на конкуренцията глоби на 3-те дружества АСТРАЛ Холидейз АД, Хорнит ООД и Бългериан ВИП Травъл, за съгласувани цени, при участие в търг за самолетни билети за служебни пътувания на държавните служители бе изцяло отменена от ВАС. Това съобщи за EconomyNews.bg Антон Пенев от АСТРАЛ Холидейз, като се позовава на решение на съда.
През март тази година КЗК наложи глоба на три дружества „Хорнит” ООД / 48 480 лв./, „Бългериан ВИП Травъл” ООД /47 280 лв./, „Астрал Холидейз” АД / 2 818 800 лв./, представляващи процент от оборота им.
Според КЗК дружествата са извършили нарушение на чл. 15, ал. 1 от ЗЗК като са манипулирали процедурата за сключване на рамково споразумение за възлагане на централизирана обществена поръчка с предмет „Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина”, открита с Решение № РМФ-55/17.09.2010г. на Министъра на финансите.
Анализът на КЗК беше установил, че с поведението си „Хорнит” ООД, „Бългериан ВИП Травъл” ООД и „Астрал Холидейз” АД са постигнали предварителна координация по отношение механизмите на изготвяне на ценовите си предложения в тяхната цялост, обхващащи както конкретните цени, които да послужат за изготвяне на офертата, така и определянето на общ сбор на ценовите предложения, който да служи като цел при изготвянето на офертите и да доведе до еднаквото им оценяване.

 


Тагове: Астрал, глоби, КЗК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg