EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Варненска болница чака 25 млн. лв. от европроект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варненска болница чака 25 млн. лв. от европроект

mail10:10 | 26.02.2010прегледи 749 коментарикоментари 0


Между 25 и 28 милиона лева може да получи като максимална стойност МБАЛ „Св. Марина” за новата високотехнологична онкоклиника, съобщава в. Позвънете. Здравното заведение кандидатства по оперативните програми на Европейския съюз за лъчелечение. 15% средствата по проекта трябва да бъдат съфинансиране, което правителството ще осигури от бюджета. Това каза по време на посещението си във Варна вчера заместник-здравният министър доц. д-р Тодорка Костадинова, която е кадър на Медицинския университет и на Университетската болница в морската столица.

До три месеца от подаването на проектите, те трябва да бъдат одобрени от Министерството на регионалното развитие и от Европейската комисия. Заместник-министърът посочи, че е възможно дейностите по проекта да започнат още преди края на тази година. Сроковете за изпълнението му е две години. Чрез реализирането на проекта варненската МБАЛ „Св. Марина” ще стане втората болница у нас, която ще развива лъчелечението и лечението но онкозаболявания. Другото здравно заведение с такава амбиция е в София. 

Доц. Костадинова допълни още, че здравното министерство не се е отказало от идеята за високотехнологични болници. Модел за такова здравно заведение ще бъде Университетската болница във Варна.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg