EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Варна:Корейска фирма с оферта за трафика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна:Корейска фирма с оферта за трафика

mail18:00 | 09.10.2012прегледи 725 коментарикоментари 1


Корейци възнамеряват да разработват автоматизирана система за управление на трафика, каквато предстои да бъде внедрена във Варна по силата на мегапроекта за интегрирания градски транспорт. Това съобщи зам.-кметът арх. Димитър Николов, цитиран от в. „Черно море”.
Корейската фирма е готова да внедри система, в която камери за наблюдение осигуряват незабавна връзка с полицията, пожарната, "Бърза помощ".
Подобна технология функционирала успешно в 4-милионен град в Южна Корея. Кандидат инвеститорите предложили да изградят системата за сметка на общинското финансово участие в проекта.
Тъй като системата за управление на трафика ще бъде обект на обществена поръчка, не можем да направим нищо повече, освен да изслушаме желаещите, коментира арх. Николов, припомняйки, че бъдещият изпълнител на този важен компонент от транспортния проект ще бъде избран с конкурс. Въпреки това зам.-кметът не скри, че има и други претенденти. Сред тях е и чешка фирма. Тя заявила готовност да предложи на общината не само система за управление на трафика, но и да достави новите 70 автобуса, които според плановете на „Градски транспорт“ трябва да влязат в автопарка на дружеството до лятото на следващата година.
 


Тагове: Варна, трафик
 
Коментари
 
Митко Бойкин - 10-10-2012 г. 08:05:27

Няма ли фирма която да оправи пътищата във Барна?

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159