EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Варна създава своя инвестиционна агенция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна създава своя инвестиционна агенция

mail17:05 | 22.01.2024прегледи 515 коментарикоментари 0


Във Варна ще бъде създадено инвестиционно звено, чиято основна цел ще бъде привличането и обслужването на бизнеса, каза днес кметът на крайморския град Благомир Коцев след срещата си с министъра на икономиката Богдан Богданов. Своеобразната местна агенция ще включва експерти, за чието обучение ще помогне и министерството. Такива звена има и в други градове в страната – Пловдив, Стара Загора, София, и работата им е много успешна, обясни Богданов. По думите му основната задача на екипите е бързото и качествено обслужване на бизнеса, включително и след реализацията на инвестиция.

Кметът допълни още, че на срещата с министър Богданов е обсъдена идеята за създаването на индустриална зона край Варна. Според него има подходящи терени край село Тополи, както и край град Аксаково. Възможно е да бъдат изградени и две зони, с различен профил на инвеститорите, обясни Коцев.

Варна е един от районите с най-големи перспективи за развитие, коментира още Богданов. Освен добрата инфраструктура, включително пристанище и летище, той подчерта и наличието на няколко университета. Варна се превръща в хъб на ИТ-компании, но има предпоставки и за развитие на нови сектори с висока добавена стойност, посочи министърът. Според него въпросът е да се надгражда, за което ще помогне и влизането на страната ни в Шенген.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg