EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Варна: Софтуер следи коли под наем

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна: Софтуер следи коли под наем

mail15:07 | 13.08.2021прегледи 1114 коментарикоментари 0


Варненска компания за отдаване на автомобили под наем внедри модерен софтуер в бизнеса си, чрез който в реално време може да следи всяка кола, взета от клиент, съобщиха за БТА от Областния информационен център-Варна. "Модул" ЕООД е с централа в Община Аксаково и разполага с около 1800 превозни средства. Тя работи на територията на Варна, София, Бургас, Пловдив и Балчик.
Платформата, с помощта на която фирмата контролира целия процес на наемане на колите, е иновация за българския пазар. Тя е разработена и внедрена по проект по ОП "Иновации и конкурентоспособност" чрез Местна инициативна група "Девня-Аксаково". Европейските средства са в размер на 108 000 лева. Новият софтуер управлява всички вътрешнофирмени процеси, разказа Николай Райков, програмист в "Модул" ЕООД. Системата изключително много улеснява организацията на работа и гарантира дисциплина. Всеки служител има профил в нея и може по всяко време да провери графика си и задачите, които трябва да изпълни. Често софтуерът предпазва от грешки, които биха коствали време и финансов ресурс.
Освен че контролира служителите и автомобилите на фирмата, платформата обработва всички постъпили заявки. Уеб базираният софтуер позволява клиентите да наемат кола онлайн, без да е необходимо да посещават офиса на компанията. Той следи локацията и заетостта на автомобилите. Системата може да покаже текущото местоположение на всяка наета кола, както и историята на движението й - скоростта, маршрута, изминатите километри, почивките, които е правил водачът. Автоматизирането на дейността пести работна ръка и време. Освен това, платформата позволява бърза обратна връзка от клиентите след ползване на услугата.
Най-много поръчки за наемане на автомобили има през летните месеци, твърди Николай Райков. Правят ги основно българи, които се връщат от чужбина за няколко седмици, но има желаещи и от Англия, Русия и Израел. Компанията предлага леки, товарни автомобили и електромобили, бусове и джипове, но най-предпочитани са икономичните. Луксозните и представителни коли на компанията се наемат за сватби и абитуриентски балове. За да се избегнат неприятни инциденти, зрелостниците се придружават от шофьор на фирмата.
Изискването на "Модул" ЕООД към клиентите е да имат валидна шофьорска книжка и навършено пълнолетие. Те пък имат най-разнообразни претенции, признава програмистът.
"Всеки клиент има различни претенции. Много често имаме нестандартни запитвания за конкретен цвят автомобил, както и за наемане в България и връщане на колата през чужбина - страни, които са в другия край на Европа", коментира Райков.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4156