EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Варна: 6 млн. лв. инвестира верига хипермаркети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна: 6 млн. лв. инвестира верига хипермаркети

mail17:00 | 28.04.2015прегледи 2186 коментарикоментари 0


Първа копка на първия във Варна строителен хипермаркет „Практикер“ направиха кметът на града Иван Портних, Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на инвеститора - „Видеолукс Холдинг“, и инж. Иво Трингов – изпълнителен директор на фирмата-изпълнител „Кордеел България“ ЕАД.

„Днес даваме начало на инвестиция за над 6 млн. лв. във Варна, което е доказателство, че бизнес средата в града се подобрява. Само през последните десет дни тук стартираха частни проекти за над 60 млн., което е безспорен индикатор, че Варна е привлекателно място за инвестиране“, каза кметът Иван Портних.

Преди да направи официалната първа копка изпълнителният директор Тодор Белчев коментира, че изборът на морската столица като пилотен град за обновяване на веригата хипермаркети не е случаен. „Получихме пълното съдействие от общинската администрация при подготовката на тази наша инвестиция, за което лично бих искал да благодаря на кмета Иван Портних. Надявам се, че след 150 дни ще бъдем отново тук, за да открием новата търговска зала“, каза той.

Целта на новият хипермаркет е да замени съществуващия, като предложи на клиентите по-добра услуга, повече български продукти и по-добро представяне на стоките. Общата площ на новата постройка ще бъде 8 220 кв. м., ще бъде изграден безплатен паркинг с 220 места./ПЦ Община Варна
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg