EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Варна: 1 билет за много линии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна: 1 билет за много линии

mail17:34 | 13.05.2016прегледи 1029 коментарикоментари 0


Новата билетна система в „Градски транспорт" ще заработи съвсем скоро, съобщава Дарик нюз Варна. Изчаква се обществената поръчка за фискализиране на устройствата за автоматична продажба на билети. Това съобщи кметът на Варна Иван Портних. Той обясни, че след като „Градски транспорт" пое обслужването на всички градски линии, са нужни няколко дни за синхронизация.

Големият плюс на новата система за продажба и таксуване на билети е възможността с един билет да се пътува по няколко линии, но за определено време. Статистическата информация от билетната система пък ще дава възможност на ръководството на „Градски транспорт" да взема по-правилни и по-обосновани управленски решения. Така дейността на общинското дружество ще стане по-ефективна, посочи Портних.

Ще се отчитат много по-точно пътникопотоците и пиковите часове по различните линии. Така ще може да се преценява кога по дадено направление да бъдат осигурени повече или по-малко автобуси и тролейбуси. С времето това ще подобри качеството и ефективността на услугата. Ще се осигури и възможност за закупуване на нови возила.

„Когато имаме един по-уреден градски транспорт, аз съм сигурен, че много хора ще предпочетат да го използват, защото ще е по-сигурно, удобно и комфортно", изтъкна кметът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg