EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Варна - европейска младежка столица 2017

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна - европейска младежка столица 2017

mail09:10 | 20.11.2014прегледи 729 коментарикоментари 0


Варна победи в надпреварата за Европейска младежка столица през 2017 година! Това съобщи кметът на морската столица Иван Портних, цитиран от пресцентъра на общината.

Церемонията по обявяване на победителя се състоя тази вечер в румънския град Клуж-Напока, който е носител на титлата за 2015 г. Варна изпревари другите три града-финалисти: Кашкайш (Португалия), Галуей (Ирландия) и Перуджа (Италия).

През 2017 година в морската ни столица ще се провеждат всички европейски младежки събития. Градът ще получава и евросредства по проекти, свързани с младежките дейности.

Първи реакции на екипа на кмета Иван Портних на страницата на Община Варна:

Благодарим на всички за подкрепата! Успяхме, защото сме заедно!

#Varna2017 победи, защото стана национална кауза, която обедини хора от различни поколения, с различни интереси, религии и политически възгледи!

#Varna2017 победи, защото креативните и вдъхновени млади хора заслужават този приз!

#Varna2017 победи!

Продължаваме напред!

Коментарът на министър-председателя Бойко Борисов във Фейсбук

Изключително съм щастлив за това, че преди минути град Варна спечели надпреварата и бе избран за Европейска младежка столица 2017! Освен това, днес в Европейския парламент София вече официално получи наградата си за Европейска столица на спорта за 2018 година, а Бургас е спортен град на континента за 2015 година. Благодаря за труда на кметовете Иван Портних, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, както и на кмета на Пловдив - Иван Тотев, който извоюва Европейска столица на културата 2019, на техните екипи, и на всички, които допринесоха за успеха на българските градове. Това е огромно признание за цяла България. Сигурен съм, че тези отличия ще отворят още по-големи възможности за развитие на младите и активни хора. Желая успех и гарантирам, че правителството ще стимулира и ще подпомага още повече подобни инициативи, за да може все повече да се чува позитивно името на българския град по света!

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg