EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Валутният пазар в Кабул работи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Валутният пазар в Кабул работи

mail15:30 | 07.09.2021прегледи 756 коментарикоментари 0


Основният пазар за обмен на валута в Кабул отново започна работа, предаде агенция Синхуа, цитирана от БТА. Частната валутна борса "Сарай Шахзада" отново започна работа, след като Централната банка на Афганистан обяви, че пазарът скоро отново ще заработи, посочи дилърът Наджибула. Курсовете на чуждестранните валути все още са нестабилни и често се променят в хода на деня, допълни той.

Близкият център за местния бизнес - пазарът "Мандауи" в Кабул, също възобнови работа, макар че дейностите са ограничени заради тълпите в центъра на столицата.

В страната в момента има тежка банкова криза. Дълги опашки от хора всеки ден се извиват пред основните клонове на държавните и частни банки в града. Засега банковите клонове не са отворили. Хората не могат да изтеглят парите си, получават само по 200 долара или 20 000 афгани седмично по нареждане на централната банка, отбелязва Наджибула.

Компаниите за парични трансфери Уестърн юниън (Western Union) и МъниГрам (MoneyGram) вече възобновиха услугите си в повечето от 34-те провинции на Афганистан и сега хората могат да получават пари от чужбина, съобщават местни медии.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg