EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Валери: От журналист до първа дама

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Валери: От журналист до първа дама

mail17:15 | 07.05.2012прегледи 1028 коментарикоментари 0


Краят на кампанията за приятелката (Fin de campagne pour la compagne), обяви в игра на думи приложението на Le Figaro „Madame”.
Валери Трирвильор е новата първа дама на Франция след победата на социалиста Франсоа Оланд на президентските избори тази неделя. 47-годишната Валери е политически журналист в списание Paris Match. Произхожда от скромно многодетно семейство и пристига в Париж на 20-годишна възраст. Най-любопитното около новата президентска двойка е, че бившата приятелка на Франсоа Оланд- Сеголен Роаял, можеше преди пет години да бъде първата жена президент. Но днес Роаял даже не е първа дама, след като се раздели с Оланд, малко след поражението си на балотажа през 2007 г. срещу Саркози.
Валери Трирвильор твърди, че иска да продължи да работи и да изкарва сама хляба си. Признава в интервю за AFP, че трябва да помисли над новата си роля.
Всяка от предшественичките й в Елисейския дворец имаше своя мисия. Карла Бруни-Саркози, например, се посвети на борбата срещу СПИН. Предишната президентша от социалистическия лагер Даниел Митеран подкрепяше големи каузи и играеше ролята на ляв моралист.
Валери Трирвильор е решена да упражнява професията си, въпреки трудностите. Каква е съдбата обаче на журналистките половинки на политици? Няма случай, в който те да не са слезли от екран или да са прекратили, макар и временно кариерата си. Валери Трирвильор вече се сблъска с пречки по време на президентската кампания. Без съгласието й, собственото й списание Paris Match публикува снимка на Трирвильор и Оланд на корицата си. Медиите пък разпространиха прякора „ротвайлер”, измислен от депутат от десницата.
Иначе, Трирвильор е определяна като интелигентна, дискретна и откровена. На нея приписват заслугата образът на Франсоа Оланд да е балансиран и изтънчен. И още, според някои Валери Трирвильор е елегантна, красива, с добър вкус. Други обаче не пропускат да отбележат, че тя е прекалено сигурна в собствения си чар. Всички обаче признават, че новата първа дама може да бъде много приятна и лъчезарна.
Снимки: Reuters, AFP


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg