EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ваксината на "Пфайзер" у нас до дни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ваксината на "Пфайзер" у нас до дни

mail14:12 | 30.11.2020прегледи 549 коментарикоментари 0


По предварителни данни, първата ваксина, която очакваме да дойде в България е тази на „Пфайзер“, вероятно преди Нова година или непосредствено след. От тази ваксина ще пристигнат първо 125 хил. дози, уточни здравният министър Ангелов по време на заседание при премиера Борисов в понеделник. Подготвя се националният ваксинационен план.

Рисковите групи ще са първите, които ще бъдат ваксинирани - освен медиците и полицаите, се добавят и други категории, обяви здравният министър Костадин Ангелов: „Възрастните хора от домовете, трябва да отдадем изключително важно значение на българските учители, които също са на първа линия. Вървим напред по отношение на създаването на логистика за пристигането на ваксината - по предварителни данни първата ваксина, която очакваме да дойде в България, това е ваксината на Пфайзер, вероятно преди Нова година или непосредствено в началото на следващата година. Създали сме необходимата логистика - първо в страната ще пристигнат от тази ваксина 125 000 дози."

Здравният министър Ангелов подчерта още, че след въвеждането на разширените противоепидемични мерки, за миналата седмица - за 7 дни, излекуваните са 12 070. Ангелов очерта, че София излиза от областите с най-висока заболеваемост – от 1000 случаи на 100 000 и в тази група остават само две области – Габрово и Кюстендил. Наблюдава се и намаляване на натиска върху здравната система, а в София той бе доста сериозен. В национален план е осигурена пълна обезпеченост с лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти като ремдесивир е налице за всеки нуждаещ се български пациенти.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg