EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В храна на Икеа намерена гъсеница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В храна на Икеа намерена гъсеница

mail10:35 | 04.09.2018прегледи 658 коментарикоментари 0


Шведската мебелна верига Икеа (Ikea) бе глобена от индийските власти, след като клиент намери гъсеница в ястие с ориз, сервирано в магазина на компанията в град Хайдерабад, предаде ДПА. 

Абеед Мохамад се оплакал в петък в Туитър, че е намерил пълзящата твар в порция биряни - индийско ястие от ориз с много подправки. Към публикацията клиентът тагнал полицията и общинските власти. 

В събота в магазина били изпратени инспектори по безопасността на храните, които разследвали случая и следващия ден наложили глоба от 11 500 рупии (162 долара). 

"Инспекторите ни установиха, че оплакването е основателно. Става въпрос за общественото здраве. Глобихме Икеа за неспазване на хигиенните стандарти", посочи говорител на общинските власти. 

Веригата се извини за случилото се и заяви, че взема мерки по въпроса. 

Служители на общината все пак отбелязаха, че Икеа не е приготвяла храната в собствената си кухня, а е обработвала полуготови и замразени храни от индийски доставчик. 

Магазинът в Хайдерабад, технологичен център, където работят компании като Майкрософт (Microsoft), Фейсбук (Facebook) и други високотехнологични фирми, има огромен ресторант с 1000 места, предлагащ разнообразна храна. Той е първият, който Икеа откри в Индия - страната с най-бързо растящата средна класа в света. 

Икеа планира още индийски магазини в бъдеще, като е купила имоти в Мумбай, Бангалор и Делхи. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg