EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

В Слънчев бряг туристи получават фенери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Слънчев бряг туристи получават фенери

mail15:07 | 14.05.2009прегледи 823 коментарикоментари 0


light1Специални фенери, внос от Китай, ще бъдат раздадени на туристите и гостите на най- големия курортен комплекс на Южното Черноморие - Слънчев бряг, това каза днес Веселин Налбантов, член на УС на Съюза на собствениците в курорта, предаде DnesPlus. Причината е все още липсващото осветление по улиците.
"На здрачаване може да забележите гостите да си светят със запалки, защото курортът е потънал в мрак. Някои от фенерите са със слънчеви батерии. Така ще украсим и алеите“, каза още Налбантов.
От януари досега сметката за ток в комплекса надвишава 1,6 млн. лева. От община Несебър отказват да го платят, тъй като инфраструктурата не е в ръцете на общината.
Малина Стратиева, изпълнителен директор на Слънчев бряг АД, прибави, че в приватизационните договори на хотелиерите в курорта има клауза, с която те се задължават да внасят пари за такса за поддръжка на инфраструктурата. За сезон 2009 собствениците отказаха да платят, тъй като отчисляват към общината курортна такса, която по закон се използва точно за това.
"Държавата трябва да си оправи грешката. Не желаем да бъдем репресирани от чиновническото скодоумие и недомислие", каза в заключение Налбантов. Той и Малина Стратиева ще присъстват днес на среща в Министерството на икономиката и енергетиката с надеждата, че проблемът с тока в Слънчев бряг ще бъде скоро разрешен.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965