EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В Русия отново продават стоки на "Адидас" и "Рийбок"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Русия отново продават стоки на "Адидас" и "Рийбок"

mail09:45 | 08.12.2023прегледи 709 коментарикоментари 0


Руски дистрибутор на западни спортни марки ще започне тази седмица да продава стоки на "Адидас" (Adidas) и "Рийбок" (Reebok), въпреки че компаниите обявиха, че напускат страната след началото на войната в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Комерсант".

"Адидас" и "Рийбок" бяха сред стотиците западни компании, обявили затварянето на бизнесите си в Русия след инвазията й в Украйна през февруари 2022 г., като "Адидас" и основният й съперник "Найк" (Nike) прекратиха изцяло операциите си, докато руският бизнес на собственика на "Рийбок" - "Отентик брандс груп" (Authentic Brands Group), беше изкупен от турската ФЛО (FLO).

Руснаците все пак намериха начин да се сдобиват със западни стоки чрез онлайн покупки или внос на малки количества, особено на потребителски стоки, които не попадат под санкционен режим.

Според "Комерсант" дистрибуторът на маркови стоки "Лестейт" (Lestate) ще развие мрежа от малки магазини, в които ще се предлагат продукти само на една марка - или "Адидас", или "Рийбок". "Лестейт" вече продава по този начин дрехи и обувки на "Найк" в Русия. Изданието все пак посочва, че "Адидас", "Рийбок" и "Найк" не правят нищо, за да улеснят продажбите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg