EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

В деня на изборите: Ограничения за движението

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В деня на изборите: Ограничения за движението

mail16:02 | 03.11.2016прегледи 897 коментарикоментари 0


Въвежда се временна организация на движението във връзка с организирането на Международния пресцентър в НДК за изборите, съобщава Столичната община.

От 00.00 ч. на 6 ноември до отпадане на необходимостта се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга при вход "А3" и прилежащите територии на НДК.

От 8.00 ч. на 6 ноември до отпадане на необходимостта се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение автомобилите на участниците в проявите,

на бул. "Витоша" между бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Патриарх Евтимий"; ул. "Проф. Фритьоф Нансен" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "България"; бул. "Патриарх Евтимий" между ул. "Проф. Фритьоф Нансен" и бул. "Витоша"; на паркинга на кръстовището на ул. "Баба Неделя" и бул. "Витоша"; ул. "Д-р Христо Стамболски" между бул. "Витоша" и ул. "Баба Неделя"; ул. "Баба Неделя" между ул. "Д-р Христо Стамболски" и паркинга при НДК.

От 19.00 ч. на 6 ноември до приключване на проявите се ограничава движението на пътни превозни средства, с изключение на колите на масов градски транспорт, по бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков"; по ул. "Проф. Фритьоф Нансен" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "България".

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението.

Дирекцията "Транспорт" в Столичната община осигурява специализиран транспорт за избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването на предстоящите избори, съобщават от общината.

Предварителни заявки към Звеното за специализиран транспорт се подават на телефони 02 904 1351 и 0800 20 720, безплатни за гражданите, в предизборния ден, 5 ноември, от 7.00 до 20.30 ч., както и в деня на изборите, 6 ноември, от 7.00 до 19.30 часа.

Специализиран транспорт ще бъде осигурен и при втори тур на изборите, отново с предварителна заявка.

В трите избирателни района в столицата секциите за хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването ще се намират на първия етаж /партер/ в сградите с повече от един етаж. Списък с тези секциите може да бъде намерен на интернет сайта на ЦИК - www.cik.bg

От ЦИК посочват на сайта си, че избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването имат право да гласуват в избирателна секция, различна от тази, в чийто списък са включени. Районните администрации трябва да осигурят достъпна среда - входната част на сградите, в които се помещават секциите за гласуване, се оборудват чрез изграждане на временни рампи от твърд материал, тротоарни и стълбищни рампи, с двустранни бариери.

В секциите за гласуване се поставят подходящи за гласуване кабини с размери не по-малко от 210/170 см, с вход не по-тесен от 90 см и плот не по-висок от 85 см.

Пред секциите за гласуване се поставят табели и други обозначителни знаци, на които се отбелязва допълнителното предназначение на секцията. Табела и обозначителни знаци с размери 50/30 см се поставят и на входа на сградата, така че да насочват избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването към избирателната секция.

Пред сградите със специализирани секции задължително се осигуряват и запазват достъпни места за паркиране на автомобилите на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1168