EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В Габрово се строи завод за автобуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Габрово се строи завод за автобуси

mail14:30 | 29.11.2012прегледи 2044 коментарикоментари 1


Ръководството на Автобусни заводи „LAZ”, Украйна е взело решение да пристъпи към изграждане на завод за автобуси и тролейбуси в Габрово, това беше съобщено днес по време на официално представяне в града на производството на украинските заводи.

„Нашият стремеж е да предоставяме висококачествени транспортни услуги в целия свят. Днес имаме шанса да стъпим нa нови пазари и в Габрово да има производство на автобуси, на който пише – "Произведено в България”, заяви днес Владислав Спектор, директор маректинг на Лвовски автобусни заводи. Според него в началото на следващата година ще започне планирането на инвестицията и в края на пролетта щe бъде ясна визията на конкретния бизнес план за нея. Той уточни още, че производствения капацитет в Габрово ще позволи годишно да се произвеждат между 500 и 800 автобусa и тролейбуса, за което ще бъдат открити над 600 работни места.

Заместник–кметът на община Габрово Климен Кунев съобщи за проведените по-рано разговори между кмета на града Таня Христова и президента на Лвовски автобусни заводи Игор Чуркин, при които е постигнато споразумението за стартирането на новото производство, като уточни, че града разполага не само с традиции в машиностроенето, но и с професионални училища, което създава всички предпоставки за успех на инвестицията. Той пое ангажимент за диалог с ръководствата на Техническия университет и на Професионалната техническа гимназия за създаване на специалности в полза на производството на автобуси. Според него дo лятото на следващата година можем да се надяваме да бъде произведено първото превозно средство в Габрово.
Представянето на Автобусни заводи „LAZ” уважи Н.Пр. Микола Балтажи, извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България

 

 

 

 


 
Коментари
 
попов - 29-11-2012 г. 19:22:13

Успешно начало да им пожелаем, нека започнат да се случват нещата.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg