EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

В Брюксел откриват станция за ел. коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Брюксел откриват станция за ел. коли

mail09:31 | 09.11.2009прегледи 1336 коментарикоментари 0


Първата станция в Белгия за зареждане на електрически автомобили се открива в началото на декември в брюкселския квартал Завентем, край което се намира най-голямото международно летище в страната "Брюсел насионал", съобщи БТА.
Пускането й става по инициатива на лизинговата компания LeasePlan. Станцията ще бъде разположена на паркинга за посетители на летището като ще бъдат обслужвани клиенти на компанията.
По такъв начин ще можем да предложим на клиентите ни пълно обслужване на наеманите от тях електрически автомобили. Откриването на тази станция за зареждане е истински километричен знак за нас, заяви изпълнителният директор на фирмата Мишел ван ден Брук.
И не само за компанията. Оказва се, че Белгия, страна с много силно развит автомобилен парк, изостава сериозно от съседни държави по отношение на използването на електрически автомобили.
Само в Лондон, столицата на Великобритания, в момента действат  хиляди станции за зареждане на движени от електричество автомобили, които не изхвърлят абсолютно никакви вредени емисии в атмосферата. В Белгия има подобни станции, но те още се намират в изпитателен период, информират белгийски медии.
С пускането на станцията отправя ясен сигнал към властите и той е:"Вече сме в навечерието на огромно разполагане на станции за нов тип автомобили и властта и предприятията трябва да вземат бързо нужните мерки", отбелязва вестник "Соар".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg