EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бюро по труда “на едно гише”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бюро по труда “на едно гише”

mail16:00 | 31.01.2012прегледи 696 коментарикоментари 0


В 20 от дирекциите „Бюро по труда” е въведено обслужване на принципа „Едно гише”, обяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов днес в Дупница. Заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, той сряза лентата на модернизираната дирекция „Бюро по труда” в града. След реконструкцията тя ще работи на принципа „Едно гише” Основната цел на принципа „Едно гише” е повишаване на качеството на обслужването на гражданите и осигуряването на достъпна среда за хората с увреждания.

Откриването на модернизираната дирекция „Бюро по труда” - Дупница е в изпълнение на подписаното в края на 2009 г. Рамково споразумение и договор за реконструкция, модернизиране и подобряване обслужването на 36 дирекции „Бюро по труда” (ДБТ) и 4 филиала към дирекциите „Регионална служба по заетостта” (ДРСЗ) в страната. „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна инфраструктура на бюрата по труда, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали” по Оперативна програма „Регионално развитие”. Общият размер на средствата по схемата е 5 480 687 лв., от които 4 658 584 лв. от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите са държавен финансов ресурс.
Изразходваните средства по схемата за момента са около 2 млн. 850 хил. лева. На територията на Дирекция „Регионална служба по заетостта” – Благоевград е подобрена и модернизирана инфраструктурата на пет бюра по труда – в Дупница, Кюстендил, Благоевград, Петрич и Гоце Делчев.

До края на май 2012 г. Агенцията по заетостта като конкретен бенефициент на ОП „РР” ще има възможност да подаде нови проектни предложения, благодарение на формираната икономия от средства от реализацията на първия етап от СРИП. Той ще приключи до 15.06.2012 г., а вторият трябва да завърши до края на 2013 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg