EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бюджетът на СО изпълнен на 40%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бюджетът на СО изпълнен на 40%

mail16:10 | 02.06.2011прегледи 668 коментарикоментари 0


Изпълнението на бюджета на Столичната община до края на май е 40 % от заложените показатели. Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. В общината са постъпили общо 224,1 млн. лв., които са с 6,5 млн. лв. повече от същия период за миналата година. Изпълнението на данъчните приходи е с 8,9 млн. лв. повече, което е 48 процента от заложените приходи - до май са събрани 193 млн. лв. Изпълнението на данъка върху недвижимите имоти е 46 % от планираните приходи, което е с три милиона повече - досега са събрани 41 678 687 лв. От данъка върху превозните средства са събрани 57 процента от планираните средства, като неизпълнението за първото тримесечие от 21 млн. лв. е сведено до 680 хиляди лева.
Фандъкова изрази увереност, че приходите ще бъдат събрани и заради законовото изискване за платен данък при годишен преглед и заради съпоставянето на регистрираните автомобили в "Пътна полиция" и в общината. Изпълнението на данъка върху възмездните сделки е 40 процента от планираните средства, което с 6,3 млн. лв. от същия период на миналата година. Събраната от общината такса за битови отпадъци за първите пет месеца е 74, 81 млн. лв., което е 41 процента от планираните средства за годината. Кметът посочи, че е създадена организация за установяване на недекларираните имоти от страна на юридически и физически лица. Инспекторите на общината са установили, че не
е регистриран като имот новият завод на фирма "Надин", а продължават ревизиите на 15 други юридически лица. По думите на заместник-кмета Мария Бояджийска от сделката за "Кремиковци" в общината са постъпили 4,7 млн. лв. Според нея след започването на удовлетворяването на кредиторите се очакват още 9 млн. лв. от неплатени такса "смет" и данък "сгради". От Софийския университет са поели ангажимент за заплащането на минимум два милиона лева от неплатените до момента близо пет милиона лева стари задължения. Под половин милион задължения имат и Техническият и Лесотехническият университети. Платената досега такса за строителни разрешителни е 22 процента от планираните средства, което е повече от събраните миналата година средства.
С една трета по-малко са платените средства за такса "куче", но от общината са започнали проверки на собствениците на кучетата в парковете и градините, както и в междублоковите пространства. Върнатите средства на наплатили сумите за такса "смет" и данък "сгради" до края на май са 220 хиляди лева.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048