EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бюджетът на Белгия отхвърлен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бюджетът на Белгия отхвърлен

mail11:50 | 06.01.2012прегледи 686 коментарикоментари 0


Европейската комисия е върнала проекта за бюджет на Белгия за тази година, тъй като не отговаря на поставените условия за финансова стабилност, информира БТА. Комисията приема, че в бюджета правилно се предвижда 0,8 % растеж, но неправилно е изчислен размерът на дефицита - според правителството той ще бъде 2,8 на сто от БВП, а според ЕК - 3,1 на сто. Утвърдените правила предвиждат дефицитът да не превишава 3 % от БВП.
Вестник "De Morgen" уточнява, че правителството на премиера Елио ди Рупо е било информирано преди седмица за отрицателното становище на комисията, но не го приема. Премиерът е свикал вчера заседание, на което да бъде изготвен отговор на становището на ЕК. В отговора ще бъде оспорен методът на изчисление, използван от експертите на комисията и ще се настоява за запазване на рамката на бюджета.
Съставянето на федералния бюджет на Белгия бе един от най-тежките въпроси, чиито отговори бяха търсени в продължилите над 500 дни преговори за съставянето на ново редовно правителство. До декември страната все още нямаше проект на бюджет за тази година и бе заплашена от глоба със 708 милиона евро.
 


Тагове: бюджет, ЕК, Белгия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg